Bormasina terapeutica

In timpul unei terapii craniosacrale, pe masura ce clienta se relaxeaza, incepe sa prinda contur tema prezentei masculine din viata ei. Acest “prinde contur” inseamna ca din toate cate le spune, referirile la un barbat in viata ei fac ritmul craniosacral sa tresara sau sa se opreasca. Treptat starea ei devine tot mai profunda si o data cu ea si discutia despre perceptiile si nevoile ei. Toate decurg foarte bine, pana cand o bormasina incepe sa scrasneasca in apartamentul de deasupra. In sapte ani de zile nu am auzit vreodata asa ceva, iar vecinii sunt toti foarte linistiti. Dupa un scurt moment de confuzie, am izbucnit amandoi in ras. Ma intrebam in sinea mea oare cat o sa dureze si cate gauri are de dat? Pe bune, alt moment nu si-a gasit? Apoi foarte rapid m-am gandit daca sesiunea e total compromisa sau nu si ce va urma. La scurt timp am vazut pe geam, doar eu, cu coada ochiului, furtunul unui viitor aer conditionat. Pe de o parte m-am linistit, pe de alta parte, ma gandeam oare cate aere conditionate va monta? Pune si niscaiva tablouri? Aceste ganduri se rostogolesc rapid pret de vreo doua secunde, apoi ma mobilizez si imi cobor mintea din apartamentul de deasupra ca sa raman prezent in terapia mea. Zic: “Ce sa faci? Asa sunt barbatii, ii apuca cand ti-e lumea mai draga. Intrebarea e ce faci tu?” Rade din nou, rad si eu cu ea. Norocul a facut sa mai haraie doar o data gauritoarea si apoi sa taca. Parea un fel de dus rece in relatia cu barbatii. Bormasina romaneasca capatase brusc valente terapeutice. Indiferent ce era concret in viata unei femei, bormasina devenise un fel de simbol surpriza al inadecvarii masculine si deranjului pe care il provoaca in viata unei femei.

Trecand acum la un ton mai serios, sunt o sumedenie de intrebari care se pot naste mai departe. E bormasina omniprezenta in viata ta sau doar din cand in cand? Te daranjeaza sau nu? Pe el il accepti asa cum e? Daca nu, ii spui? Daca ii spui, cand ii spui si cum o spui? Cat de des? Puteti discuta pe tema deranjului? E dispus sa te asculte? Ii pasa si data viitoare te consulta? Se straduieste sa fie altfel si nu ii iese? Ii pasa, doar din vorbe, pentru ca nu schimba nimic? Daca situatia e ireconciliabila esti dispusa sa mai ai rabdare, sau vrei alt drum? Ca sa iei o decizie, faci bilantul si vezi daca iesi pe plus cu bunele mai multe decat relele sau actionezi sub impuls? Sau te intrebi ce mai simti si daca mai esti fericita? Si daca perspectiva despartirii iti surade, esti dispusa sa mergi pana la capat? Ce resurse ai pentru acest pas? Il pregatesti sau te misti rapid? Si daca intrebarile sunt multiple, raspunsurile variaza si ele in functie de adevarul fiecaruia dintre protagonisti, istoric personal, disponibilitatea sa il inteleaga pe celalalt si sa isi ajusteze felul de a fi, rabdare, maturitate.

Dar inainte de a vedea bormasina din mana lui, oare pe tine te accepti asa cum esti, sau te judeci mai aspru decat pe el? Pentru ca orice critica si judecata la adresa celorlalti este si una la adresa ta. Care sunt aspectele in care esti nemultumita de cum gandesti, ce spui, cum actionezi? Cat de mult valorezi in ochii tai? Poate merita sa te uiti si acolo si sa incepi sa faci curat si pace in acele aspecte. Nu cu gandul sa repari sau sa indrepti ceva la tine ci cu scopul sa te bucuri mai mult de experientele tale si de cine esti.

Am avut si eu bormasinile mele. Incercand sa repar un rau facut, i-am facut o surpriza cumparand flori. Si ca sa fiu convingator, am ales cinci fire de floarea soarelui mari de tot, viguroase, de 1 metru lungime, cu o floare cat o palarie de mexican pe care le-am pus in mijlocul casei. Erau galbene, solare, n-am ce zice, dar nu prea delicate. Un buchet mai intruziv si mai grosolan decat ce vream sa repar. Alteori cand aveam cate o discutie mai delicata in masina, o intrerupeam spunand fie ca a intrat o musca, fie sa arat pe geam ceva mult mai interesant, ce se vedea din fuga masinii pe marginea drumului. Exemplele mele de inadecvare pot continua, asa cum bormasina poate fi inlocuita cu exemple de inadecvare feminina, caci nimeni nu e scutit. Dar nu e vorba aici de cine are dreptate si cine e mai bun, ci sa “sweep in front of your own door before you sweep the doorsteps of your neighbours

P.S. Poza nu are legatura cu textul, ci cu faptul ca sunt multe iasomii inflorite la mine in cartier, miros frumos si e bun si ceaiul din ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>