Ortodontia si Terapia CranioSacrala

Indiferent de tipul aparatului ortodontic sau motivul purtarii lui (largirea sau ingustarea spatiului dintre dinti, indreptarea lor, ocluzii etc.) in momentul montarii lui apare o rigidizare a maxilarului sau a mandibulei. Aceasta restrictie indusa de aparat are un efect asupra intregului reprezentat de sistemul oaselor craniene, coloanei vertebrale si bazinului.
Terapia craniosacrala foloseste tehnici specifice de lucru in interiorul gurii, la nivelul suturilor oaselor craniene, a coloanei vertebrale si a bazinului pentru a alinia si echilibra pozitia si dinamica acestor oase. In afara de durerea sau disconfortul care se pot ameliora sau pot disparea, sunt eliminate si alte efecte nedorite si subtile, mai putin palpabile sau cu efect intarziat.
Din acest motiv, terapia craniosacrala este recomandata atat inainte, cat si in timpul si dupa purtarea aparatelor ortodontice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>