Avem nevoie de intimitate

Sensul initial al cuvantului intimitate se refera la o prietenie stransa cu cineva, cu care poti impartasi cam orice. Pentru mine, prietenia intima este cel mai frumos dar pe care il poate primi un om, prin sustinerea, acceptarea si increderea pe care le aduce prin conectarea sincera cu un alt om.
Astazi cuvantul ne duce de cele mai multe ori cu gandul la intimitatea dintr-o relatie romantica si daca spunem intimitate intelegem mai intai o apropiere fizica. Astfel, cuvantul a pierdut sensul initial si profunzimea intelesului.

Intrebarea e cum recapatam in mintile noastre sensul initial si mai ales cum sa simtim aceasta intimitate. Cand doua suflete rezoneaza si se sustin reciproc, creeaza o legatura ce trece mult dincolo de o apropiere fizica, ca si cum un firisor invizibil le leaga oriunde s-ar afla. Firisorul acesta e de fapt intimitatea, acel sentiment de a sti ca exista o persoana cu care poti fi mereu tu insuti, ca poti vorbi despre orice fara a fi judecat, ca poti fi sustinut fara a fi criticat si ca poti primi acceptare neconditionata. Firisorul invizibil e de fapt recunoasterea luminii din celalalt, intelegerea ca exista o alta fiinta diferita de tine, dar atat de asemanatoare in simtire si repere, incat atunci cand o privesti simti ca te privesti in oglinda.

Nu stiu cum poti obtine intimitatea fara a porni de la onestitate si curaj, fara a-ti da voie sa fii vulnerabil in fata celuilalt, sa te prezinti exact asa cum esti. Doar intr-o relatie de incredere si respect intimitatea poate fi simtita si traita, pentru ca asa putem sa ne sustinem real, unii pe altii, in procesul de crestere si evolutie. Doar in intimitatea reala pot sa se dizolve mastile si sa apara autenticitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>